26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Na Ribarićkom jezeru održan memorijal “Safet Mavrić-Ćako”

Na Ribarićkom jezeru održano je 24. po redu plivačko takmičenje “Ćakov memorijal”, u čast i sjećanje na planinara i sportistu iz Novog Pazara a.r. Safeta Mavrića-Ćaka.

U nadmetanje 23 plivača u trci od 5 kilometara na ovogodišnjem memorijalu kod muškaraca prvi je na cilj stigao Nikola Ratkov iz Radničkog 1969, drugi je bio njegov klupski kolega Nemanja Živković , a trećeplasirani je Borislav Fermanović iz subotičkog kluba “Spartak Prozivka”.

Takmičarka novosadske Vojvodine Marija Stanić je pobjednica na ovoj dionici kod žena u konkurenciji 14 plivačica, srebro je pripalo Reka Vargi iz Bečeja, dok se bronzanim odličjem okitila Tamara Stanić iz “Vojvodine”.

Planinari su prešli svoju transferzalu, a priznanje je u ime Planinarskog kluba “Sandžak” primio Basar Čarovac.

Najbolji ribolovac na jezeru Gazivode bio je Ismail Fujaljkić, ispred Senada Gračanina i Miljana Vukomanovića na trećoj poziciji.

U kategoriji pionira trijumfovao je Eldar Hamzić, a na drugom i trećem mestu završili su Tahir Omerović i Evelina Pejić.

U konkurenciji mušičara (ribolovci), koji su se nadmetali na reci Raški pobjedio je Tamer Izberović, a kao drugi i treći završili su Kenan Dupljak i Aladin Melajac.

Grad Novi Pazar bio je generalni pokrovitelj manifestacije, dok je organizator Sportski savez Novi Pazar, uz pomoć Plivačkog kluba Delfin 2007 i Plivačkog kluba Novi Pazar.

Gradske organizacije sportskih ribolovaca Novi Pazar i Planinarskog kluba Sandžak su takođe učestvovali u organizaciji ovog takmičenja.

Foto:Sportski savez Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: