Aktuelno Politika Sandžak Srbija

SDA Sandžaka: Tužilaštvo i međunarodna zajednica nijemo posmatraju, informacije o broju inficiranih i preminulih građana planski skrivane

SDA Sandžaka je iznijela stav da su informacije o epidemiološkim stanju, o kretanju broja inficiranih i preminulih građana planski skrivane od javnosti u Sandžaku”.

Ova stranka je noćas saopštila da najoštrije osuđuje, kako je navedeno, posljednje izlive mržnje koje je srpski predsjednik Aleksandar Vučić iznio u svom obraćanju u kojem je pokušao da odgovornost rukovodstva države i Kriznog štaba za ugrožavanje života i zdravlja ljudi prebaci na vjerske blagdane Bošnjaka muslimana.

Imajući u vidu sve ranije fašističke izjave Aleksandra Vučića upućene Bošnjacima, apsolutno nismo iznenađeni ničim što je u stanju da izgovori, isplanira i sprovede.

“Jedino što još čudi je nedostatak reakcije tužilaštva i osude od strane međunarodne zajednice koja nijemo posmatra javno izazivanje i širenje vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema bošnjačkom narodu od strane državnog vrha Srbije”, navode iz SDA Sandžaka.

Kako se naglašava “sve ovo jasno ukazuje da su informacije o epidemiološkim stanju, o kretanju broja inficiranih i preminulih građana planski skrivane od javnosti u Sandžaku”.

S tim u vezi SDA Sandžaka insistira na utvrđivanju potpune odgovornosti Vlade Srbije, Kriznog štaba, ministra zdravlja, ministra unutrašnjih poslova, direktora bolnice, direktora Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar i na kraju samog Predsjednika države za obmanjivanje građana i neadekvatno informisanje o opasnosti pandemije i skrivanje broja oboljelih i umrlih.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: