19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Video

Scene policijske brutalnosti u Beogradu (VIDEO)

Više osoba je povrijeđeno tokom policijske intervencije na večerašnjim protestima u Beogradu, kada su demonstranti pokušali ući u zgradu Skupštine Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekoliko hiljada građana okupilo se i danas ispred Skupštine Srbije, predvođeni liderima opozicionog Saveza za Srbiju, kako bi iskazali nezadovoljstvo protiv vlasti.
Novinar AA javlja da su demonstranti oko 20.30 sati srušili ogradu ispred Skupštine Srbije, zatim pokušali ući unutra, no policija je intervenisala suzavcem i spriječila njihov ulazak. Tokom intervencije više učesnika protesta je povrijeđeno, a dežurne ljekarske ekipe su im pružile prvu pomoć.

U ulicama oko Skupštine Srbije i dalje su prisutni demonstranti koji bacaju petarde i baklje i specijalne policijske snage koje pokušavaju da uvedu red.

Tokom policijske intervencije zabilježene su scene brutalnosti policije i kruže društvenim mrežama.

Na snimku napravljenom sa obližnjih zgrada vidi se kako više pripadnika interventne jedinice i žandarmerije prilazi oborenmo učesniku protest i udara ga pendrekom ili ga šutira nogom, nakon čega nailazi više policijkih džipova prilazi jedna policaac i sklanja ga sa strane.

Na društvenim mrežama pojavili su s ei snimci kako policija istjerava demonstrante iz Skupštine Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: