19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Prijepolje Sandžak

SDP Prijepolja: Saopštenje u vezi Fatihovog mosta izdato bez konsultacija i dogovora sa koaliconim partnerima

Povodom saopštenja koje se pojavilo sinoć na zvaničnoj FB stranici Opštine Prijepolje, u kojem su naveli da ih ne obavezuju odluke Bošnjačkog nacionalnog vijeća o vraćanju izvornog imena Fatihovog mosta, oglasio se i Opštinski odbor SDP-a u Prijepolju koji je ocjenio neprimjerenim takvu reakciju lokalne samouprave.

“Smatramo da saopštenje koje je objavljeno u 22 časa bez potpisa organa lokalne samouprave i bez konsultacija i dogovora sa koaliconim partnerima, nije u duhu razumjevanja i želje da se svi problemi i pitanja rješavaju institucionalno”, poručili su iz SDP-a u Prijepolju.

Oni su ponovili svoj stav po pitanju mosta i svih drugih pitanjima koja se tiču položaja Bošnjaka u Prijepolju, a koji je, podsjećaju, jasno iznijet na sastanku opštinskog rukovodstva sa članovima Izvršnog odbora BNV-a.

“Tom prilikom smo insistirali da se sva otvorena pitanja rješavaju u okvirima nadležnih institucija, jer jedino tako možemo doći do zakonom utemeljenog rješenja”, ističu u saopštenju.

Na kraju su ocjenili da “odvojeno djelovanje ne doprinosi stvaranju pozitivne atmosfere u duhu razumjevanja i tolerancije”.

SDP čini dio vladajaću većinu u ovoj sandžačkoj opštini gdje su okosnica vlasti Srpska napredna stranka (SNS) i  Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Povezane vijesti

%d bloggers like this: