23 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sjenica

Sjenica sa dva (ne)zakonita načelnika Opštinske uprave?

Novoimenovni vd načelnika Opštinske uprave Sjenica, Adnan Ciljević zaposlenima u Opštinskoj upravi izdao je juče pismenu zabranu da komuniciraju sa doskorašnjim načelnikom Nusretom Nuhovićem, Istovremeno, kako saznaje SNews, Nuhović dolazi na posao, zabarikadirao se u svojoj kancelariji, tvrdi da je on zakonski načelnik Opštinske uprave i podnio je krivične prijave protiv predsjednika opštine Muniba Mujagića i članovima Opštinskog vijeća.

Ciljević je u tom aktu naveo da je Opštinsko vijeće 22. jula razriješilo Nusreta Nuhovića sa mjesta načelnika Opštinske uprave i na istoj sjednici postavilo njega, ka VD načelnika.

“Na osnovu naprijed navedenog, a iz razloga što bivši načelnik nezakonito boravi u prostorijama Opštinske uprave, najstrožije se zabranjuje zaposlenima da imaju bilo kakav vid službene komunikacije sa Nusretom Nuhovićem u svojstvu načelnika Opštinske uprave, jer je isti status načelnika izgubio 22.07.2022. godine, Rješenjm Optinskog vijeća, Opštine Sjenica”, stoji u tom dopisu gdje se zaposleni upozoravaju da nepoštovanje ove zabrane povlači pokretanje disciplinskog postupka protiv onog koji prekrši tu zabranu.

Nusret Nuhović

Prema navodima izvora iz Opštinske uprave Nusret Nuhović je dva dana prije nego ga je Opštinsko vijeće smijenilo sa mjesta načelnika Opštiske uprave, donio akt kojim je Adnanu Ciljeviću prestao radni odnos na određeno vrijeme u Opštinskj upravi.

Adnan Ciljević, foto: SPP Sjenica

To praktično znači da Adnan Ciljević, u toj situaciji, prema propisima nije mogao biti postavljen za načelnika Opštinske uprave jer u tom danu nije bio opštinski uposlenik.

Ciljević je bio dosadanji predsjednik Mladih SPP Sjenica i predsjednik Opštinske izborne komsije.

Foto: SNews, arhiv

Podsjećamo da je, nakon što je zaustavljen postupak javne nabavke “Nabavka i ugradnja tampona u krugu Učeničkog doma u Sjenici”, a prethodno odlučeno da taj posao za 6.444.636 dinara bude dodijeljen firmi MMF COP d.o.o Sjenica, došlo je do neslaganja među aktuelnim nosiocima vlasti, funkcionera Stranke pravde i pomirenja (SPP) i članova porodice Kurtović koji učestvuju u aktuelnoj izvršnoj i skupštinskoj vlasti Sjenice.

Pet odbornika iz redova SPP-a je u ponedjeljak je zatrašilo hitno održavanje sjednice i obavjestilo Skupštinu opštine Sjenica i predsjednika SO Sjenica da će ubuduće samostalno istupati u radu sjednica. Njima se danas, saznaje SNews, pridružio još jedan odbornik iz redova SPP-a, odnosno bivša odbornoca SDA Sandžaka, Dženeta Biševac.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: