25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Skupština o budžetu, VD direktorima, komunalnim taksama…

Skupština Grada Novog Pazara razmatraće će na današnjoj sjednici prijedlog Budžeta grada za 2023. godinu koji iznosi 3,7 milijardi dinara, odnosno 31,5 miliona eura.

Poređenja radi, budžet grada za 2023. godinu viši je za oko 10 procenta od aktuelnog iz tekuće godine, a od čelnika vladajuće većine je najavljen kao “razvojni”.

Na dnevnom redu sjednice od 30 tačaka naći će se prijedlozi o izmjenama lokalnih komunalnih taksi, promjenama cijena u javnom prevozu, kao i potvrđivanje prijedloga da se izradi Plan o detaljnoj regulaciji za novu industrijsku zonu u Postijenju.

Pored potvrđivanja mandata novoj odbornici iz redova SPP-a Smailović Semriji, zastupnici gradjana će razmatrati  raspisivanja konkursa za novog direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”, dok će se istovremeno pred odbornicima naći i prijedlozi o imenovanjima dosadašnjih direktora JKP “Gradska čistoća”, “Zavoda za urbanizam” i Turističke organizacije, tj. Armina Mehovića, Seada Mušovića i Dejana Belojice.

Odbornici će imati priliku i da polemišu o planovima i programima svih gradskih javnih preduzeća, ali i imenovanjima i razrješenjima u pojedinim upravnim i nadzornim odborima preduzeća i ustanova u gradu, kao i personalnim promenama u školskim odborima u dvije osnovne škole.

Skupština je zakazana za danas od 10 sati.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: