25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

Novi Pazar: Zatražio ostavku gradonačelnika Biševca, verbalno napadnut tokom sjednice Skupštine grada

Odbornik u Skupštini grada Novog Pazara, Edin Zećirović je danas sa skupštinske govornice zatražio ostavku gradonačelnika Novog Pazara Nihada Biševca i odgovornost funkcionera lokalne samouprave, nakon čega je, zbog verbalnog napada i dobacivnja, sjednica nakratko prekinuta.

U obraćanju, obrazlažući Prijedlog odluke o usvajanju izvještaja o svim dosadašnjim inicijativama koje je lokalna samouprava Grada Novog Pazara pokrenula prema nadležnim institucijama, ustanovama i preduzećima na republičkom nivou, a sa ciljem i u namjeri poboljšanja bezbijednosti saobraćaja na putevima koji se nalaze na teritoriji Grada Novog Pazara u toku aktuelnog mandata Gradonačelnika.

Upitao je, između ostalog, da li su u gradu mapirane sve zone rizične za bezbjednost saobraćaja i šta su nadležni uradili kako bi se povećala sigurnost u saobraćaju i školama, te koje su inicijative prethodnih godina uputili prema republičkim institucijama.

“Ono što smo da sada uspjeli da čujemo je samo usmjeni narativ koji nama ne znači ništa. Narodu ne znači ništa, porodicama koje su izgubile najmilije članove, a nije ih jedan, gradonačleniče, nego više porodica. Ako imate moralne odgovornosti izađite i ovom gradu skratite muke. Podnesite ostavku, časno i pošteno jer vi gradonačelniče ne radite svoj posao, a naš građanin je izgubio svoj život”, rekao je Zećirović nakon čega se obratio riječima “uvaženi kolega Župiću to nije smiješnom koliko god to vama izgledalo smiješno, neko je izgubio život, zapamtite”.

Na ove riječi reagirao je odbornik SDP-a, Ramiz Župić, reagirao je i zastupnik ove odborničke grupe Muamer Bačevac, tražeći da ne proziva odbornike, a jedan uposlenik gradske uprave je Zećiroviću dobacio sa “haj ne jedi g…a”, što je zabilježeno audio i video snimkom.

Župić je potom otišao do Zećirovića i nešto mu rekao, a on je, sa skupštinske govornice prenio da mu je Župić rekao da će ga razbit, nakon čega je predsjednica Skupštine Arnela Šemsović odredila pauzu od pet minuta.

Zećirović je imao sedam prijedloga za dopunu dnevnog reda i svi su glsovima većine odbijeni.

Sedmo zasjedanje Skupštine grada Novog Pazara je u toku, a na dnevnom redu, su tačke o usvajanju Budžeta grada za 2023. godinu, trećem rebalansu za ovu godinu, komunalnim taksama, te imenovanjem aktuelnih vd direktora javnih komunallnih preuzeća i ustanova na mandat od još godinu dana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: