19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar Politika

Smjena direktora Gimnazije u Novom Pazaru već spremna?

Direktor novopazarske Gimnazije Nermin Dražanin biće smijenjen sa ove pozicije nakon aprilskih izbora, saznaje SNews.

Kako prenosi naš izvor, već duže vrijeme traju mimoilaženja između Dražanina i rukovodstava Sandžačke demokratske partije (SDP), ponajviše zbog, kako ističe izvor, autonomnosti u radu samog direktora i neizvršavanja stranačkih odluka.

Kako saznajemo, direktor Dražanin se u posljednje vrijeme više puta oglušio o stranačke naloge kojim mu je bilo naloženo zapošljavanje partijskih kadrova, a također su se i pojedini visoki funkcioneri SDP-a zamjerili s njim.

“Javna je tajna da mu se priprema smjena, čak je i Republička prosvjetna inspekcija dolazila u školu po nekoj navodnoj prijavi prije mjesec dana, što nimalo nije slučajno”, priča dobro upućen izvor.

Naš izvor dodaje da je već odlučeno ko će ga naslijediti na mjestu direktora, a špekuliše se da je u pitanju jedan od kolega iz Gimnazije.

Podsjetimo, Nermin Dražanin je na mjesto direktora došao 2015. godine, a do 2014. godine je bio član i odbornik u lokalnom parlamentu Novog Pazara ispred SDA Sandžaka, kada je napustio ovu stranku i nakon izvjesnog perioda se priklonio Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP).

Foto:Fb privatna arhiva

Povezane vijesti

%d bloggers like this: