Kuhinja Lifestyle Život

SNews recepti: Iftarski meni za 30. dan ramazana

Meni za 30. dan ramazana

Kokošija krem supa,
Đuveč,
Šopska salata,
Voćna salata

Kokošija krem supa:

Skuhati jedan batak pa ga usitniti. U šerpu popržiri maslac i brašmo pa dodati usitnjeni batak. Dodati čorbu od kuhanog bataka i kuhati. Posoliti.

Đuveč:

U pekač stavlti red luka, red, krompira, red mesa, paradaiza, paprike. Kada se napuni pekac dodati čašu vode i peći u rernu 2 sata na 200 stepeni.

Šopska salata:

Iseći paradaiz, papriku, zelenu salatu, krastavac i posuti sirom.

Voćna salata:

U posude iseći voće na kockice ( bansne, kivi, jabuka, jagode) preliti šlagom.

Afiyet olsun- Prijatno!
Allah da ukabuli post!

Pripremila: Ulfeta Halilović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.