Aktuelno Sport Tutin

Pobjeda fudbalera Tutina u derbiju kola

U derbi utakmici Šumadijsko-raške zone, fudbaleri Tutina su rezultatom 1:0 pobijedili ekipu Šumadija 1903 iz Kragujevca, i uz novopazarsku Jošanicu ostali jedini kandidati za prvaka i ulazak u Srpsku ligu, treći rang fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Strijelac jedinog gola za Tutin i osvajanje 3 nova boda je bio napadač Admir Kecap. Tutin je dominirao u prvom poluvremenu, i imao još 3 zrele šanse za postizanje gola, dok gosti nisu imali ni jednu povoljnu šansu.

Kecap je neometan sa 5-6 metara šutirao glavom pored gola gostiju, poslije odlične akcije sa napadačem Denkovićem, a pravo je čudo kako je sa 2 metra ispred gola napadač Tutina Milosavljević umjesto praznog protivničkog gola pogodio stativu.

Bar još dvije prilike u drugom poluvremenu je propustila ekipa Tutina. Kako to biva, 12 minuta prije kraja gosti su mogli da postignu izjednačujući gol kada je golman Tutina Hajrović iz neposredne blizine odbranio veoma težak šut jednog igrača ekipe iz Kragujevac.

Gosti su u zadnjih 15 minuta bacili sve na napad, ali se ekipa Tutina odlično branila i ozbiljno prijetila iz brzih kontranapada.

Ovo je bila najbolja utakmica ovog proljeća viđena na Gradskom stadionu u Tutinu. U sljedećem kolu Tutin gostuje ekipi Karađorđe u Topoli, a onda kod kuće igra derbi utakmicu prvenstva protiv Jošanice iz Novog Pazara, koja će najverovatnije odlučiti prvaka ove lige.

Izvor:ttpress

Povezane vijesti

%d bloggers like this: