19 Aprila, 2024
Aktuelno Auto Društvo Novi Pazar Sandžak Srbija

Snimak iz Selakovca, djeca rizikuju život (VIDEO)

Fotografija dječaka koji je rizikujući svoju bezbjednost primoran da zbog bahato parkiranih vozila na trotoaru u novopazarskom naselju Selakovac pešice ide magistralnim putem izazvala je oštre osude javnosti i veliku pažnju medija.

SNews je došao u posjed video snimka i dodatnih fotografija na kojima se još jasnije može uočiti koliko djeca u ovom naselju svakodnevno rizikuju svoje živote idući u školu.

Magistrala koja nema trotoara zbog bahatih vozača

Ova dionica na kojoj su nastale fotografije i snimci je samo pedeset metara udaljena od mjesta gdje je samo prije nešto manje od dvije godine poginula žena koju je na pešačkom prelazu, dok je prevodila djevojčicu preko ulice, pokosio bahati vozač.

Kako mještani ovog naselja kažu bezbjednost djece je svakodnevno ugrožena od gustog saobraćaja i teretnih vozila, a vrlo često se dešava da se Dubrovačkom ulicom organizuju, kako navode, svojevrsne trke skupih automobila.

Slika dječaka koja je obišla Srbiju

“Za mnogo saobraćajnih nesreća u ovom naselju se ni ne zna toliko javno, ali veoma često su zastoji zbog udesa koji se riješe na lici mjesta zbog izbegavanja dodatnih kazni, a za strah roditelja kad dijete ide u školu najbolje znaju oni sami”, kazao je za naš portal Mesud koji živi u Dubrovačkoj ulici.

Kako dodaje ovaj meštanin, roditelji čija djeca pohadjaju osnovnu školu “Avdo Medjedović” su u poslednjih godinu dana poslali tri zvanična zahtjeva nadležnima sa preko 300 potpisa sa molbom za obezbedjivanje trotoara, ali nikakve reakcije, za sada, nije bilo.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: