20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Šokantno svjedočenje Momčila Vidojevića o stanju u policiji: MUP dao vozila SNS botovima, policijske značke se iznajmljuju kriminalcima (VIDEO)

Bivši pripadnik policije i predsjednik sindikata, Momčilo Vidojević, iz Novog Pazara, je u emisiji Intervju na Slavija info ispričao kako je MUP davao vozila botovima ali i ko su ljudi iz kriminogene sredine zaposleni u policiji i kako su oni došli. Nakon dužeg perioda pojavio se u javnosti ističući da ga je SNS proglasio državnim neprijateljem.

“Kako se odvijao šverc emigranta i koga u policiji zbog toga zovu Sirijac. Kako pojedini pripadnici policije otkupljuju stanove na licitacijama i kako zastrašuju druge kupce. Pored ovoga Vidojević je oštro osudio iznajmljivanje policijskih znački i dodatne poslove koje rade pripadnici MUP-a, tipa čuvanje splavova i diskoteka. Za direktora policije Rebića tvrdi da ga je postavila jedna navijačka grupa bliska režimu, a dodatni je problem što mu je izgleda vođa te grupe Veljko Belivuk oduzeo službeni auto”, navedeno je u opisu videa objavljenog na youtube kanalu.

Vidojević je nakon objavljivanja ovog intervjua na društvenim mrežama pozvao prjatelje da pogledaju intervju i zahvalio redakciji info portala Slavija na pozivu i pruženoj prilici.

Kako je naveo, ne samo da istinu javno objavi, već da zatvori usta onih koji ga već duže napadaju da je “sklopio dogovor sa nekim političarima”.

“Ja ih ne napadam, niti sam se dogovorio sa pozicijom, niti sa opozicijom.Samo sa istinom pred Gospodarom. Pozivam prave prijatelje da gledaju intervju”, poručio je Vidojević.

Bivši pripadnik policije u Novom Pazaru i predsjednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, dobio je 2017. godine rješenje o prekidu radnog odnosa u MUP jer je, kako je tvrdio u javnosti, od tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića, zatražio odgovore o nabavci vozila za policiju.

Vidojević je prvi sindikalni aktivista u MUP-u koji je zbog prava svojih kolega 2007. godine štrajkovao glađu.

Od 1994. do 2016. godine radio je kao policijski službenik PU Novi Pazar. Od 2006. godine bio je sindikalni aktivista u policiji. Već dvije godine živi i radi u Njemačkoj kao vozač kamiona.

Foto: Medija centar Beograd, arhiv

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: