Aktuelno Društvo Ekonomija

Spahić: Policija i inspekcija da reaguju na gužvu ispred novootvorenog “Lidla” u Novom Pazaru

Na otvaranju prodavnica njemačkog lanca mješovite robe “Lidl” u Novom Pazaru danas je prije i tokom samog otvaranja bio primjetan veliki broj građana koji nisu poštovali socijalnu distancu.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru Šefadil Spahić prijavio je policiji i inspekcijskim službama u ovom gradu da reaguju povodom gužve građana koja je od ranog jutra ispred novootvorene prodavnice kompanije Lidl.

On je novopazarskom radiju Sto plus rekao da su rezultati PCR testova koje su danas dobili pokazali prisustvo korona virusa kod 10 pacijenata, što ukazuje na pogoršanje epidemiološke situacije.

“Trenutno sam na putu, ali čim sam čuo za gužvu ispred Lidla rekao mojim saradnicima da obaveste policiju i inspekcijske službe. Podsećam da u poslednjih sedam dana raste broj novoinficiranih građana, jer se većina ne pridržava epidemioloških mera”, rekao je Spahić.

On je apelovao na građane da se pridržavaju preporučene distance, da izbegavaju okupljanja i nose masku u zatvorenom prostoru.

Lidl je jutros otvorio prvu diskont prodavnicu u Novom Pazaru, a vrpcu su presekli predstavnici ove kompanije i zamenik gradonačelnika Igor Novović.

Izvor:Beta

FOto:Lidl Srbija/Facebook

Povezane vijesti

%d bloggers like this: