Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Za praznike iz saobraćaja isključen 901 pijani i 39 drogiranih vozača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, isklјučili su iz saobraćaja 901 vozača koji je upravlјao vozilom pod dejstvom alkohola i 39 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, u akciji pojačane kontrole koja se sprovodi u cilјu očuvanja bezbjednosti saobraćaja tokom praznika.

Čak 135 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 24 vozača upravlјala su vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu, saopštio je MUP Srbije.

Na teritoriji Uba iz saobraćaja je isklјučen pedesetšestogodišnji vozač koji je zatečen da upravlјa vozilom sa čak 3,78 promila alkohola u organizmu, a kontrolom je utvrđeno i da je upravlјao vozilom u vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravlјanja motornim vozilom, kao i da nema vozačku dozvolu jer mu je oduzeta u avgustu zbog kaznenih poena.

Pored navedenih prekršaja, 128 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 280 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje, 1.133 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 3.104 vozača zbog prekoračenja dozvolјene brzine kretanja vozila.

Kada je riječ o kontroli brzine, policijski službenici su presretačima zaustavili i isklјučili iz saobraćaja 10 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, među kojima su tri vozača koji su upravlјali vozilom na auto-putevima brzinom većom od 250 kilometara na sat.

Uprava saobraćajne policije akciju će sprovoditi do 15. januara ove godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: