20 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

Srbija: Hrkalović tvrdi da je Stefanović prisuluškivao Vučića 658 puta

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije optužila je Nebojšu Stefanovića, aktuelng ministra odbrane, da je prisluškivao srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića 658 puta.

„Ja želim da se istina čuje i da je ja izgovorim. Kako ja kažem, bilo je tako i nikako drugačije. Ovo mi je prioritet i najvažnija tema. Dakle, Nebojša Stefanović je imao uvid u komunikacije predsednika i njegove porodice, čitao je transkripte razgovora, a ništa nije uradio i šta je zanimljivo, to se nije desilo dva tri puta, nego 658 puta. Ja ne znam kako tog čoveka nije sramota, i da li ima obraz i osećaj za sramotu. Predsjednik je njega izmislio, Nebojša Stefanović nije postojao prije Vučića. Ja ne znam zašto je on to radio, ali ga je udarila sujeta, kompleks i moć“, rekla je Hrkalović u intervju za portal Objektiv, prenosi Nova.rs.

Ona je dodala da misli da je Stefanović prisluškivao Vučića u dogovoru sa stranim službama.

Postoji i moja odgovornost, moja greška i krivica koju sebi neću oprostiti, rekla je Hrkalović.

“Sve vreme sam gledala na stvari iz sopstvene perspektoive, ja sam lojalna i moja greška je što sam mislila da su svi takvi, ali mi je bilo nezamislivo da neko može da pomisli da to uradi. Moja greška je što nisam pozvala predsjednika da ga pitam da li ga je obavjestio o nekim stvarima, jer ja sam mislila da on njega sve obavještava i da li sve dogovor”.

Kaže da joj je Nebojša Stefanović i mnogo pomogao u životu, ali da je posljednjih godina učinio mnogo nedjela zbog kojih je naudio njoj i drugim saradnicima.

“Možda on ima amneziju, ali ja nemam. On nije imao to zlo, mnogo godina smo sarađivali, on je meni pomagao ali je ispao nečovjek, zloupotrebio nas i to je to. Bilo je uspona i padova u našem odnosu, mi nismo u kontaktu ali poslednji put sam ga videla pre dve godine. Medijska satanizacija mene i moje porodice kada se desila, nije me ni pozvao ali da ste na te natpise stavili njegovo ime, dobili biste istinu”, rekla je bivša državna sekretarka MUP-a.


Ko je Dijana Hrkalović?

Dijana Hrkalović je rođena 1987. godine u Beogradu. Prema podacima iz biografije sa sajta Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je prenio portal Istinomer, osnovne i master studije psihologije završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu a nakon toga je upisala doktorske studije psihologije na istom fakultetu. Doktorsku disertaciju odbranila je 2020. godine.

U Bezbednosno – informativnoj agenciji (BIA) radila je do 2014. godine na operativnim poslovima i stekla specifična znanja neophodna za bavljenje poslovima bezbjednosti.

Portal Istinomer podsjeća i da je Hrkalović na izborima za Skupštinu Beograda 2012. godine, kao dvanaesta na listi Srpske napredne stranke “Pokrenimo Beograd – Tomislav Nikolić” izabrana za odbornicu u Skupštini Beograda.

Poslove zamjenika šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, obavljala je od 2014. do 2015. godine. Od 2015. nalazila se na mjestu sekretara Uprave kriminalističke policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Na dužnost državnog sekretara MUP-a je stupila u julu 2017. godine.

Pozicija državnog sekretara je pored pozicije ministra – najvažnija, pa je tako Hrkalović često bila prisutna tokom konferencija za novinare ministra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 29. maja 2019. objavilo saopštenje u kojem se navodi da “državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović od sutra više neće obavlјati ovu funkciju u MUP-u, zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu”.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se Dijani Hrkalović na njenoj „ogromnoj posvećenosti na unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova“ i poželeo joj mnogo uspeha u narednom periodu, kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu.

Hrkalović nakon toga nije imala javnu funkciju.

Izvor: nova.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: