4 Decembra, 2023
Aktuelno Berane Crna Gora Srbija

Srbija otvara konzulat u Beranama

U Beranama će biti otvoren konzulat Srbije, najavio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

“Pokrenuo sam to pitanje u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, koje intenzivno radi na onome što je potrebno za otvaranje još jednog Generalnog konzulata u Crnoj Gori”, rekao je Božović tokom prve radne posjete Beranama, gdje se sastao sa čelnicima te općine.

On kaže da Berane po broju stanovnika, svim potrebama i onome kako se ovdje gleda na Srbiju, to zaslužuje i da predstavlja “najbolje vezivno tkivo” između Crne Gore i Srbije.

“Kada Srbija postiže dobre rezultate, u Beranama se to slavi i tome se raduje”, rekao je Božović.

On kaže da je na sastanku razgovarano i o problemima interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, što je potvrda da su Berane “otvorile vrata” i kada je Srbiji teško.

Božović je posjetio i nekoliko raseljenih lica u Beranama.

Predsjednik općine Berane Dragoslav Šćekić naveo je da je tokom sastanka bilo riječi i o unapređenju ekonomske i saradnje u oblasti kulture.

“Razgovarali smo o mnogo značajnih tema, pre svega o saradnji Crne Gore i Srbije, ali svakako i Berana u okviru te saradnje. Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji, ali i konkretnim infrastrukturnim projektima, koji su značajni za razvoj Berana i Crne Gore”, rekao je Šćekić.

Prema najavama zvaničnika, Srbija će finansirati rekonstrukciju velikog gradskog parka kod Lima, čije je idejno rešenje već u pripremi.

Izvor:N1

Povezane vijesti

%d bloggers like this: