Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Uhapšen Darko Šarić i članovi više organizovanih kriminalnih grupa

U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

“Uhapšeni su D.Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi OKG  D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga”, saopštio je MUP Srbije.

Oni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti  i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Beogradski mediji su prenijeli da je u toku velika akcija policije i da je najpre uhapšen Darko Šarić, kome se sudi za trgovinu narkoticima.

“Danas je uhapšen i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde. Pored njih, palii su i policjaci Danilo Stojanović, bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i Milutin Radovanović, koordinator u direkciji policije u Beogradu”, objavila je nova.rs.

Foto: SNews, arhiv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: