29 Novembra, 2022
Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Zaplijenjen pun ranac neprijavljenih eura

Carinici su 22. novembra 2022. godine na graničnom prelazu Gradina zaplijenili preko 109.500 neprijavljenih eura, od ukupno 129.500 eura koliko je u svom rancu nosio jedan putnik, saopštila je Uprava carina Srbije.

1Foto Uprava carina Republike Srbije

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao mercedes, kojim su iz Austrije ka Turskoj putovala dvojica stranih državljana. 2Foto Uprava carina Republike Srbije

Oni su carinicima potvrdili da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, a na pitanje koliko gotovog novca imaju kod sebe, suvozač je izjavio da sa sobom nose 100.000 eura. 

3Foto Uprava carina Republike Srbije

Kako se navodi suma koju je nosio u rancu bila je veća, jer je nakon brojanja utvrđeno da se radi o iznosu od 129.500 eura, koje putnik nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Srbiju. 

Zbog toga što je propustio da to učini, njemu i njegovom saputniku vraćeno je po 10.000 evra koliko je moguće nositi sa sobom preko granice bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku

Povezane vijesti