19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Turska

Srbiji stigla pomoć iz Turske

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je pomoć, koju je Republika Turska uputila Republici Srbiji u vidu opreme za sprečavanje posledica pandemije COVID-19, isporučena danas na Aerodromu “Nikola Tesla”.

Turski vojni avion, kojim je pomoć dopremljena, dočekali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Republike Turske u Srbiji Tanju Bilgic.

Vulin je, u ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izrazio zahvalnost predsedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu na velikodušnoj pomoći, koja je, kako je istakao, stigla u pravo vreme, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

On je tom prilikom poručio da će Srbija umeti da pamti ko joj je pomogao i ko je bio uz nju, kao i da svoju buduću politiku usmerava u skladu sa takvim činjenicama.

Bilgic je izrazio saučešće zbog građana Srbije koji su u ovom teškom periodu izgubili živote.

Želim da građani prijateljske zemlje Srbije iz ove katastrofe izađu sa najmanjom mogućom štetom. U turskom jeziku postoji izreka: “Prijatelj se prepoznaje u crnim danima.

“Možda ova pomoć neće da reši sve probleme Srbije, ali Turska želi da pokaže da stoji uz Srbiju u teškim trenucima, poručio jeturski ambasador.

Donacija iz Turske sadrži različita medicinska sredstva, uključujući 100.000 zaštitnih maski, 2.000 zaštitnih odela i 1.500 testova za COVID-19.

Izvor i foto: http://www.mod.gov.rs/lat/15865/srbiji-stigla-pomoc-iz-turske-15865

Povezane vijesti

%d bloggers like this: