28 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Uhapšeno pet napadača na sportiste iz Sarajeva

Policija Crne Gore uhapsila je petoricu napadača osumnjičenih da su u Baru metalnm šipkama napali dvojicu sportista iz Sarajeva. Sinoć je uhapšen B.K. koji će tokom dana biti priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Baru. Njemu se i kao prethodno uhapšeni četvorici osumnjičenima, na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Dvojica maloljetnih atletičara napadnuti su preksinoć u Baru, a jedan od njih je teško povrijeđen i hospitalizovan je u Kliničkom centru Crne Gore.

Ranije je podnijeta je krivična prijava protiv četiri osumnjičena maloljetnika.

Incident se dogodio u naselju Šušanj, a u vezi sa napadom prikupljena su obavještenja od četiri maloljetnika – dvojica od 15, dvojica 17 godina, objavio je RTCG.

Po nalogu tužioca, podnosi se krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u sticaju sa teškim tjelesnim povredama.

Grupa od pet huligana u nedjelju je u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme.

Novinarka Al Jazeere, Arduana Pribinja, na Twitteru je napisala da je povrijeđen i njen sin.

“Moj Harun, kojem su glavomu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti”, napisala je novinarka.

-Adžić: Krivično procesuirani učesnici incidenta, nulta tolerancija na nasilje!

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore u tehničkom mandatu, Filip Adžić izjavio je da napad na sportiste AK Sarajevo u Baru, koji je opravdano izazvao veliku pažnju javnosti, kako u Crnoj Gori, tako i u Bosni i Hercegovini, nije stvarni pokazatalj gostoprimljivog naroda u Crnoj Gori u koju je svaki dobronamjerni građanin dobrodošao.

“Povrijeđenim sportistima želim brz oporavak, u nadi da će Crnu Goru posmatrati kroz neke ljepše momente i bolje ljude, kakvih je zasigurno mnogo više nego izgrednika koji narušavaju sliku o našoj zemlji”, naveo je Adžić, saopštio je MUP Crne Gore.

Uprava policije je, kako se dodaje, preduzela niz aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja, te su identifikovna četiri maloljetna lica iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja, a sinoć je identifikovan i peti učesnik incidenta koji je lišen slobode i on će danas biti saslušan.

Sa događajem je upoznat tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv maloljetnika biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

“Događaj iz Bara, kao i niz drugih kojima svjedočimo ovih dana nas opominju da dodatno moramo raditi na sprečavanju vršnjačkog nasilja, što će biti naš prioritet u narednom periodu”, navedeno je iz MUP-a Crne Gore.

Uhapšeni napadači su od ranije poznati policiji, a jedan od njih se tokom boravka u policijskoj stanici videom, obratio javnosti, istakavši da “ipak nisu prošli nekažnjeno”.

“Čekam da završe pa da idem kući. Ona dvojica su završili u Podgorici, jednom slomljen nos, jedno napukle kosti, znači haos“, naveo je napadač uz gestikulacije licem.

Napad su osudili bivši i novoizabrani predsjednik Crne Gore, Mio Đukanović i Jakov Ignjatović, kao i predsjednik opštine Bar, Dušan Raičević.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: