Aktuelno Društvo Srbija

Sve mjere samoizolacije produžene sa 14 na 28 dana, vikendom zabrana kretanja od 15 do 05, zatvaraju se sve pijace

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Srbije, donijete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mjera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Kako je saopšteno ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmjeno ili pismeno rješenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dvije nedjelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dvije nedelje.

“Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Izmjenjeno je vrijeme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda. Oni će subotom i nedjeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 do 5 sati ujutru.

Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 sati ujutru do 17 sati. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedjeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom COVID-19, preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

“Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici”, saopšteno je sa sjednice Vlade Republike Srbije.

U Srbiji je do danas registrovano ukupno 659 oboljelih od korona virusa, a deset ih je umrlo.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: