19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Tokom verbalnog napada Milićevića (SPS) na Kučevićevu (SDA Sandžaka) reagirao Bačevac (SDP), Fehratović i Tandir (SPP) se “degutantno” pridružili napadu (VIDEO)

U toku rasprave o ustavnim promenama u Narodnoj Skupštini Srbije došlo je do žustre svađe koja je umalo izmakla kontroli, između narodnog poslanika SDP-a dr Muamera Bačevca i šefa poslanicke grupe SPS-a. Bačevac se pobunio i pozvao predsjedavajućeg da zbog nekorektnog nastupa i direktnog obraćanja narodnog poslanika Đorđa Milićevića poslanici SDA Selmi Kučevic, govornika upozori.

Nakon kratkog i korektnog govora Kučevićke o izmjenama ustava, Milićević je bez razloga optužio za secesiju negirajući pravo nacionalnih manjina da posjeduju svoj grb, zastavu i himnu, što aktuelni ustav decidno dozvoljava.

On je negirao historisko postojanje Sandžaka ističući da po današnjem ustavu postoji samo Raški okrug što opet nije tačno jer se upravnom podjelom države ne bavi Ustav već odgovarajući zakon.

Na kraju kad je bio prekinut i upozoren da se obraća u govoru predsjedavajućem, on je potvrdu za svoje stavove zatražio direktno od poslanika SPP Samira Tandira riječima: Jel tako kolega Tandir, na šta se čuo ođgovor:

“Tako je!”

Mediji pod kontrolom SPP-a isjekli su dio kad Milićevic hvali Tandirov poltronski pristup, ali i na njihovom mediju se može čuti kako (od 2. do 4. minute) Muamer Bačevac (SDP) staje u odbranu Selme Kučević.

Izvor: sandzakdanas.rs

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: