Aktuelno Crna Gora Društvo Putovanja Srbija

Treći dan borbe sa klizištem kod Brodareva, granica i dalje blokirana

Magistralni put koji vodi ka Crnoj Gori, kod graničnog prelaza Gostun, zbog odrona koji se obrušio na kolovoz u prekidu već treći dan, a mnogi kamioni koji su se našli na ovom putnom pravcu formirali su ogromne kolone i čekaju na prolaz, prenosi RINA.

Velika količina kamenja koja je pala na put, dovela je do potpune obustave saobraćaja na toj deonici i onemogućen sve putnike koji su se uputili ka primorju da stignu na krajnje odredište. Mašine “Puteva Užice” su od prvog dana na terenu i pokušavaju da uspostave saobraćaj koji vodi ka graničkom prelazu.

“Prvi odron kada se desio uspeli smo da ga brzo saniramo i uspostavimo saobraćaj. Međutim, istog dana dogodio se još veći gde je mogao odneti živote, na svu sreću nije bilo veće tragedije. Već dva dana pokušavamo da sav materijal koji je zatrpao potporni zid očistimo, kako i sam zid koji je kao zaštita ne bi pao. Mehanizacija radi danonoćno i nadamo se da će do mraka saobraćaj biti pušten”, kazao je za RINU, Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Na teren je izašao republički inspektor organi koji će doneti odluku o narednim koracima kako bi se uspostavio saobraćaj, prenosi PP media.

Granicu između Srbije i Crne Gore moguće je preći preko GP Jabuka u blizini Prijepolja ili preko Špiljana, do kog se može doći putem preko Novog Pazara.

Na alternativnim pravcima, na koja se preusmeravaju sva vozila nema zadržavanja, a kamere MUP-a Srbije potvrđuju saobraćaj se odvija uobičajenim tokom.

Izvor/foto:Rina, PP media

Povezane vijesti

%d bloggers like this: