Aktuelno Društvo Srbija Zanimljivosti

Turci devize krili u mjenjaču

Slučaj koji se dogodio 4. marta na graničnom prelazu Horgoš, prema Srbiji, zaslužuje pažnju, ne samo stoga što se radi o sumi od preko 53.000 eura, već prije svega zbog toga što je taj novac bio sakriven u prostoru mjenjača i fabričkoj šupljini prtljažnika, objavljeno je iz Uprave carina Srbije.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u Srbiju pristigao „audi“ njemačke registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica 20-godišnjih državljana Njemačke turskog porijekla.

“Prilikom uobičajene konverzacije sa carinicima obojica su rekla da nemaju ništa za prijavljivanje. Da to ne stoji, ispostavilo se već na početku detaljnog pregleda automobila, kada je u prostoru iza zaštitne plastike menjača pronađeno 20.000 evra. Potom je sakriveni novac pronađen i u prtljažnom prostoru i to ispod police u fabričkoj šupljini, gdje se nalazilo još 33.050 evra”, navode iz Uprave carina i dodaju da su krijumčarene devize su zajedno sa putnicima i automobilom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Zaplijene deviza su gotovo svakodnevna pojava na graničnim prelazima prema Srbiji, uprkos manjoj fluktuaciji putnika i stalnim apelima Uprave carina da se gotovina iznad 10.000 eura mora prijaviti, kao i u bilo kojoj od država EU, odakle dolazi najveći broj putnika, koji to, iz samo njima znanih razloga, ne čine.

Foto: carina.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: