26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

Tutin: Dijagnostički centar uskoro spreman za rad

Ovih dana izvode se završni radovi na objektu budućeg Dijagnostičkog centra Doma zdravlja Tutin. Potpuno novi Skener i Rentgen aparati su instalirani, a u toku je obuka osoblja koje će raditi na njima.

Dijagnostički centar je izgrađen i opremljen zahvaljujući donatorima iz dijaspore i lokalnih privrednika, a digitalni i rentgen aparati su iz najnovije generacije švedske kompanije Simens.

“Završena je kompletna instalacija aparata od strane ekipe koja je došla iz Simensa, a također je u toku i obuka našeg medicinskog osoblja za rad sa najsavremenijom opremom”, rekao je za Tutinske novine direktor Doma zdravlja u Tutinu Kemal Ćorović.

Dr Ćorović je naglasio da je preostalo da se privedu kraju tehnički radovi građevinske prirode, te da će Centar u potpunosti biti spreman za rad u najkraćem roku.

Kako je kazao, trenutno je na terenu stručni tim iz Beograda koji radi procenu i sam prijem dijagnostičkog centra.

“Nakon odrađenih procena podnijećemo zahtjev za saglasnost Direktoratu ministarstva zdravlja za puštanje u rad našeg Centra”, rekao je direktor Ćorović.

Po riječima lekara Doma Zdravlja u Tutinu ovo je veoma važan korak ka pružanju boljih i kvalitetnijih zdravstvenih usluga za sve stanovnika ove Sandžačke opštine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: