18 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Tutin

Tutinci poraženi, Jošanica i Ras remizirali


Fudbaleri Tutina su poraženi u drugom kolu Srpske lige “Zapad”, dok su na otvaranju šampionata Šumadijsko-raške zone Jošanica i Ras remizirali. Evrogol Ismaila Salihovića za prvi bod ekipe iz Deževe u svom najvećem rangu takmičenja u historiji ovog kluba.

Na prvom gostovanju nakon povratka u treći rang takmičenja fudbaleri Tutina su gostovali ekipi Mihajlovca i dobro započeli meč, imali igru i vodjstvo u prvom poluvremenu, ali su na kraju domaćini slavili sa 2:1.

Jedini gol za Tutin postigao je Rašljanin već u trećem minutu, ali su domaći u drugom dijelu iskoristili svoje šanse i zasluženo došli do prvih bodova.

U narednom kolu Tutin dočekuje na svom terenu sastav Radjevca, koji je u prva dva kola imao stopostotan učinak.

Šumadijsko-raška zona: Jošanica i Ras osvojili po bod

Na otvaranju sezone u Šumadijsko-raškoj zoni “starosedjelac” Jošanica i novopečeni četvrtoligaš Ras remizirali u svojim mečevima koje su igrali na gostujućim terenima.

Prvi put u svojoj historiji ekipa Rasa se našla u četvrtom rangu takmičenja i na svojoj premijeri su izabranici trenera Izeta Ljajića osvojili bod igravši 1:1 protiv Budućnosti iz Resnika. 

Ismail Salihović, velika nada novopazarskog fudbala

Prvenac u ovoj ligi, a ujedno i prvi gol u dresu svog novog kluba postigao je Ismail Salihović, koji je evrogolom donio prvi bod svojoj ekipi u ovom prvenstvu.

Jošanica je gostovala u Raški ekipi Baneta i otida se vraća sa jednim bodom, jer je utakmica odigrana bez golova.

U drugom kolu Ras na svom terenu u Deževi dočekuje Šumadiju iz Kragujevca, dok će Jošanica ugostit sastav Srbije iz Ilićeva.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: