25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

U Beogradu učenik sedmog razreda pištoljem ubio čuvara i teško ranio najmanje tri učenika i nastavnicu

MUP Srbije je saopštio da je uhapšen maloljetnik, koji je, kako se sumnja, ispalio više hitaca u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, u Beogradu. Najmanje troje djece i nastavnica su zadobili teške povrede.

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prijavlјeno je da je jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do pucnjave.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maljoletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolјa ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbjeđenja ove škole.

Zbrinjavanje povređenih je u toku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem, navode iz MUP-a Srbije.

RTS saznaje da su tri učenika teže povrijeđena i primljena u Dečju kliniku u Tiršovoj. Nastavnica i troje djece primljeni su u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrelne rane u predjelu grudnog koša. Dva učenika su, kako prenose beogradski mediji, van životne opasnosti, a u pucnjavi je poginuo čuvar škole.

Prema navodima očevidaca učnik je iz očeva pištolja pucao prvo u nastavnicu, a zaim i u ostale učenike, a obezbjeđenje škole je pokušalo da ga spriječi.

U krugu škole je veliki broj pripadnika policije, ekipa hitn pomoći i zvaničnika Valde Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: