24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

U COVID centru bez preminulih, ostalo još 16 pacijenata, pregledano 159 građana

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 11. avgust 2020. pokazuje da je ukupno 16 hospitalizovanih pacijenata i da preminulih, na respiratorima i transportovanih nije bilo.

Kako je navedeno u izvještaju za protekli dan primljen u tu zdravstvenu ustanovu primljen je jedan, a otpušteno sedam pacijenata.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 159 (26 prvih i 133 kontrolnih), urađeno je 56 laboratorijskih analiza, 32 RTG, 51 seroloških (brzih) testova iz krvi 51 od čega je 26 bilo pozitivno, kao i 80 PCR testova.

Na infektivnom je 5, a na Grudnom odeljenju 11 pacijenata.

Koordinator kovid bolnica u Novom Pazaru Mirsad Đerlek u izjavi za RTS je rekao da će cijela bolnica u narednih desetak dana izaći iz kovid sistema.

On je naveo da su prošla dva teška mjeseca “lavovske borbe svih zdravstvenih radnika”, .podsjetivši da je 21 dan u bolnici bilo 400 pacijenata, a danas – 16 hospitalizovanih, niko na respiratoru, nema preminulih.

“Na pola koraka smo do uspeha, uspeli smo da pobedimo jer smo pokazali jedinstvo na svim nivoima”, rekao je Đerlek, dodavši da iskustvo ipak uči da treba biti obavezan non stop i da sve zavisi od građana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: