20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sport

U Novoj Varoši danas počinju “MOSI” igre

U Novoj Varoši danas počinju 57. MOSI igre, najveća amaterska sportska manifestacija na Balkanu, koja će tokom pet dana okupiti preko dvije hiljade sportista iz 31 grada i opštine iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopštili su organizatori.

Svečanim defileom svih učesnika na Gradskom stadionu na Branoševcu, danas u 16 sati u Novoj Varoši će zvanično početi 57. MOSI. Tokom pet dana Igara ovdje će se u 15 sportskih disciplina nadmetati oko 2.000 mladih iz 31 grada i opštine sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U srijedu, prvog dana manifestacije, na pogramu su dva sportska događaja, fudbalska utakmica između Nove Varoši i Prijepolja koja počinje u 18 sati, dok su na poluvremenu, u 18.45, na programu dvije atletske trke, na 800 metara za žene i 1.500 metara za muškarce.


Svečano zatvaranje igara je u nedelju 24. jula, takođe na Gradskom stadionu, kada se igra i finale u fudbalu, kažu u Organizacionom odboru.

Nova Varoš će kao domaćin imati najbrojniju sportsku ekipu, a po broju sportista ne zaostaju puno ni Priboj, Sjenica, Pljevlja, Novi Pazar i Požega. Pored njih takmičiće se i mladi iz Andrijevice, Arilja, Bajine Bašte, Berana, Bijelog Polja, Višegrada, Gusinja, Goražda, Žabljaka, Zubinog Potoka, Ivanjice, Kalinovika, Kolašina, Kosijerića, Lučana, Mojkovca, Novog Goražda, Prače, Petnjice, Plava, Plužina, Prijepolja, Rogatice, Rožaja, Rudog, Sevojna, Sokolca, Srebrnice, Tutina, Užica, Foče, Čajetine i Čajniča.

U muškoj i ženskoj konkurenciji oni će se nadmetati u atletici, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, odbojci, odbojci na pesku, sportskom ribolovu, biciklizmu, tenisu i karateu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: