19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Sinan-beg medresa obilježila početak Ramazana

Sinan-beg medresa iz Novog Pazara organizovala je svečanost uz prigodan program čitanja tekstova o Ramazanu, te učenja Ku’ana i ilahija povodom početka mubarek mjeseca Ramazana.

Program su izvele učenice ženskog odjeljenja Sinan-beg medrese u Novom Pazaru uz svesrdnu pomoć njihovih profesorica i odgajateljica, saopšteno je iz ove prosvjetne ustanove.

Okupljenim vjernicima obratio se direktor medrese Haris ef. Holić koji je govorio o značaju Ramazana i uputio vjerske pouke, a između ostalih skupu su prisustvovali muftija sandžački Senad ef. Halitović, njegov zamjenik  Muhamed ef. Demirović, predsjednica BNV Jasmina Curić i predstavnici Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru.

“Mešihat IZ Sandžaka i Rijaset IZS su povodom mubarek mjeseca pripremili bogat program koji će biti realizovan širom sandžačkih džamija i vjersko-obrazovnih ustanova koje djeluju u okviru Mešihata”, najavljeno je.

Mjesec Ramazan 1443. hidžretske godine nastupio je u petak 1. aprila nakon akšam namaza, a prvi dan posta je subota, 2. april.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: