23 Septembra, 2023
Aktuelno Bijelo Polje (Akova) Društvo Nova Varoš Novi Pazar Priboj Prijepolje Sandžak Sjenica Srbija Zdravlje

U Sandžaku ukupno 59 zaraženih koronom

Jedina opština u sjevernom Sandžaku koja nema zaraženih do sada i uspješno odoljeva korona virusu je Tutin, dok grad Novi Pazar i ostale četiri sandžačke opštine imaju 53 troje zaraženih, zaključno sa jučerašnjim danom.

U Novom Pazaru 32 osobe su zaražene korona virusom, a među njima je i četvoro djece, koja se liječe u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu.

U Sjenici je prema informacijama Zavoda za javno zdravlje u Užicu zaražena još jedna osoba, te sada ova opština ima dvoje inficiranih.

Zvanični izvještaji za Prijepolje donose zabrinjavajuću situaciju, jer je do sada zabilježeno devet oboljelih korona virusom, dok je u Pribojskom kraju registrovano četvero zaraženih.

U Novoj Varoši je još jedna osoba regisrovana juče kao nosilac Covid-a 19, te sada u ovoj sandžačkoj opštini ima šestoro inficiranih.

Prema podacima zvaničnog sajta Ministarstva zdravlja za praćenje epidemije koronavirusa u Srbiji, covid19.rs, u cijeloj Srbiji broj zaraženih koronavirusom dostigao je, do 10. aprila, 3.107 zaraženih, preminulih je 71, dok je oko 75.000 ljudi u samoizolaciji.

– U Bijelom Polju ukupno šest osoba zaraženih koronavirusom

U južnom Sandžaku do 10 aprila je bilo registrovano ukupno šest osoba zaraženih koronavirusom i to sivih šest u opštini Bijelo Polje. Prema podacima Isntituta za javno zdarvlje Crne Gore u ostalim opštinama crogorskog dijela regije Sandžak, Beranama, Rožajama, Plavu, Gusinju. Petnjici i Pljevljima nema ovoljelih od virusa Covid-19.

Novi korona virus je do sada potvrđen kod 255 osoba u Crnoj Gori i zabilježena su dva smrtna slučaja COVID-19 infekcije.

Pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 7.391 osoba.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: