19 Aprila, 2024
Aktuelno Izbori u Srbiji 2020. Novi Pazar Politika Sandžak

U Novom Pazaru do podne izašlo 12,36 posto birača, glasali zvaničnici, lideri i predstavnici stranaka i lista u Novom Pazaru (FOTO)

Izlaznost na parlamentranim i lokalnim izborima u Novom Pazaru do 12 sati iznosila je 12,36 posto od ukupnog broja birača, potvrdio je za SNews predsjednik Gradske izborne komisije u Novom Pazaru Radoslav Milić.

Prema podacima Gradske izborne komisije u birački spisak Grada Novog Pazara upisano je 87.554 građanina s pravom glasa i na parlamentarnim i 87.589 birača na lokalnim izborima, taj broje će biti neznatno povećan zbog naknadnog upisa birača.

Glasanje se odvija uz poštovanje mjera protiv širenja zaarze koronavirusa, a svaki od birača dobija zaštitnu masku i u obavezi e da je nosi na biračkom mjestu

Milić je istakao da se dosadašnji izborni proces sprovodi bez problema, a u 14 sati se očekuje novi presjek izlaznosti.

– Zvaničnici iskoristili biračko pravo

Bošnjački zvaničnici, lideri stranka i predstavnici lista na parlamentarnim i lokalnim izborima u Novom Pazaru glasali su danas do podnevnih sati.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić je, u pratnji svoje poredoce, glasala u 2. mjesnoj zajednici u 11 sati.

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin i nosilac bošnjačke manjinske liste “SDA Sandžaka- dr. Sulejman Ugljanin”, zajedno s članovima svoje poridce, glasao je u 9:30h na biračkom mjestu 95 – OŠ “Desanka Maksimović”.

Osnivač Sandžačke demokrtaske partije (SDP) i potpredsjednik i ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić glasao je nešto poslije 11 sati na biračkom mjestu u 5. mjesnoj zajednici na Hadžetu.

Nosilac liste “Akademik Muamer Zukorlić- Samo pravo” i predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukolić je sa članovima svoje porodice glaso je nešto poslije podne u O.Š. “25. maj”.

Svoje biračko pravo iskoristili su i kandodati za narodne poslanike predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), Odbora u Novom Pazaru, Nikola Jovović i funkcioner SDA Sandžaka Enis Imamović.

Aktuelni gradonačelnik Novog Pazara i prvi na listi za lokalne izbore liste “Za evropski Novi Pazar”, Nihat Biševec, zbog zdravstvenih problema nije glasao.

U Srbiji se danas održavaju parlamntarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: