23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U Novom Pazaru policija, bez najave, “trenira” zatvaranje ulice

Foto: Albin Bihorac

Dobro poznati saobraćajni problemi u Novom Pazaru sa kilometarskim kolonama automobila kulminiraju u večernjim satima.

Foto: Albin Bihorac

Od utorka do večeras, poslije 21 sat uglavnom, na snazi je blokada najprometnije ulice Stevana Nemanje, u kojoj saobraćaj, regulišu pripadnici saobraćajne policije.

Preusmjeravanje saobraćaja u večernjim satima  na alternativne pravce izazvalo je negodovanje kod većine vozača koji su se zadesili u tom momentu u pomenutoj ulici. Građani u obraćanju našoj redakciji tvrde da, sem policije i povremenih gužvi, ne postoji ništa na ulici što bi sprečavalo normalan protok automobila.

Takođe, na društvenim mrežama veliki broj Novopazaraca izražava protest zbog nenajavljenih zatvaranja ulica, te zahtjeva od nadležnih odgovore o ovim i budućim mjerama.

Na prijedlog Policijske uprave Novi Pazar, a iz razloga povećanja bezbjednosti pješaka i smanjenja zagađenja vazduha u centru grada, Gradsko vijeće je na svojoj današnjoj sjednici donijelo odluku o uvođenju probne zabrane kretanja motornih vozila u ulici Stevana Nemanje, na potesu od raskrsnice kod autobuske stanice do kružnog toka u centru grada. Zabrana kretanja vozila će biti u periodu od 21 do 23 časa u petak i subotu, 20. i 21. novembra.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: