23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U Novom Pazaru vakcinisano više od 7.600 osoba, situacija može odmaći kontroli

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Novi Pazar dr Šefadil Spahić ocjenio je da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru neizvjesna i jako zabrinjavajuća.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Novi Pazar Dr Šefadil Spahić (Foto: SNews)

On je za SNews kazao da je na osnovu jučerašnjeg broja testiranih obrađeno 253, a 61 uzorak ili 24 posto pozitivno na COVID-19. registrovano

U posljednjih deset dana je povećan broj novooboljelih i novotkrivenih, povećan broj prijema i prvih pregleda. Parametri koje pratimo su povećani i možemo konstatovati da je situacija jako nestabilna i da može izmaći kontroli”, upozorio je Spahić.

Kako je ukazao da se to ne bi desilo rješenje je u strogom poštovanju svih epidemijskih mjera i u zdaravstvenoj i masovnoj imunizaciji.

“Do sada smo vakcinisali 7.622 osobe, revakcinisano je 4.290 osoba. Od kad je otvoren punk za vakcinisanje u srednjoj medicinskoj školi Dva heroja dnevno imamo oko sto ljudi koji se vakcinišu”, kazao je Spahić.

Na upit da li je u Novom Pazaru najviše tražena Fajzerova vakcina dr Spahić je predočio da je do sada dato najviše doza kineske vakcine, a zatim slijedi Fajzerova i ruska Sputnik.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: