23 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Zdravlje

U OB Novi Pazar preminuo jedan pacijent, primljeno 15, ukupno 138 hospitalizovanih pacijenata

Proteklog dana u OB Novi Pazar preminio jedan pacijent usljed bolesti izazvane COVID-19, saopšteno je iz gradske uprave Novog Pazara.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 24. jul 2020. je bilo 138 hospitalizovanih pacijenata. Primljeno je 15, a otpušteno 11 oboljelih.

Kako je navedeno u izvještaju nije bilo transporta u druge medicinske centre, na respiratorima su dva, a na high-flow 7 bolesnika.

Od COVID-19 u proteka 24 preminula je jedna osoba iz Sjenice, prema podacima Regionalnog COVID centra Novi Pazar, nema preminulih iz kategorije “non Covid”.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 304 (prvih i kontrolnih) pregleda.

U Domu zdravlja urađene su 122 laboratorijske analize, 87 rengena pluća, 72 serološka (brza) testova iz krvi i 30 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenju je bilo 8, Grudnom 30, ORL 10, Dječije 11, Internom 53, Anestezija i reanimacija 15 i Poljska (vojna) bolnica 11 hospitalizovanih pacijenata.

Opšta bolnicu Novom Pazara još nije saopštila zbirne brojke od početka pandmeije do danas, o ukupnom broju preminulih, hospitalizovanih, pregledanih i liječenih pacijenata.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: