25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

U Sjenici nije održana sjednica skupštine, do sutra rok za uvođenje prinudne uprave

Sjednica lokalnog parlamenta Sjenice koja je danas trebala da počne u 10 sati još nije počela i njeno održavanje je neizvjesno, javlja reporter SNews-a.

U skupštinskoj sali su odbornici opozicionih SDA Sandžaka i SDP-a, dok se zastupnici SPP-a i ostalih stranaka koje čine većinu nisu došli na zasjedanje. Špekuliše se da je dosadašnja vlast izgubla većinu, te da sve konce trenutno povlači Fadil Nikšić, odbornik SPP-a, sa još nekoliko svojih istomišljenika u skupštini.

Pet odbornika iz redova SPP-a je krajem jula zatrašilo hitno održavanje sjednice i obavjestilo Skupštinu opštine Sjenica i predsjednika SO Sjenica da će ubuduće samostalno istupati u radu sjednica.

Ovu inicijativu, sa još četiri stranačke kolege iz skupštinskih klupa, pokrenuo je odbornik Fadil Nikšić. Prema izvorima iz tog tabora SPP-a, Nikšić ne odustaje od rušenja aktuelne vlasti i zahtjeva za smjenom aktuelnog predsjendika opštine i skupštine, Muniba Mujagića i Rejhana Kurtovića.

Predstavnici Stranke pravde i pomirenja juče su u obraćanju medijima poručili da, “ko sruši vlast u Sjenici biće njen izdajnik”. Prethodno je iz te stranke saopšteno da su iz članstva isključili Nusreta Nuhovića, doskorašnjeg načelnika opštinske uprave.

Podsjećamo da je, nakon što je zaustavljen postupak javne nabavke “Nabavka i ugradnja tampona u krugu Učeničkog doma u Sjenici”, a prethodno odlučeno da taj posao za 6.444.636 dinara bude dodijeljen firmi MMF COP d.o.o Sjenica, došlo je do neslaganja među aktuelnim nosiocima vlasti, funkcionera Stranke pravde i pomirenja (SPP) i članova porodice Kurtović koji učestvuju u aktuelnoj izvršnoj i skupštinskoj vlasti Sjenice.

Skupštinsku većinu u Sjenici sada čine 10 odbornika SPP-a, po 5 sa liste SNS i grupe građana „Bez diskriminacije – Aldin Dino Kurtović“, dva iz SPS-a i jedan sa liste grupe građana „Zajedno“.

Sjenički parlament ima 39 odbornika, u opoziciji su SDP sa 7 i SDA Sandžak sa 9 odbornika.

Prema propisanoj proceduri rok od tri mjeseca za održavanje sjednice ističe sutra i ako ona ne bude održana biće uvedena prinudna uprava sa nivoa Vlade Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: