16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sjenica

U Sjenici za tri dana palo 98,5 litara kiše po kvadratnom metru, poplavljeno 70 objekata

U Sjenici je poplavljeno oko 70 objekata, a u prethodna tri dana na području te opštine je palo 98,5 litara kiše po kvadratnom metru, izjavio je predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić.

Predsjednik Opštine Sjenica, Munib Mujagić, foto: Opština Sjenica, arhiv

Kako je naveo, usljed većih padavina, došlo je do izlijevanja rijeke Grabovice i njenih pritoka, plavljenja naselja Bukreš i dijela naselja u ulicama Luke Gobeljića i Pešterskoj.

“Učinili smo maksimalaan napor da bi posljedice plavljenja bile što blaže i pretrpljena šteta što manja., za ugrožena domaćinstva opštine Sjenica. Nadležne opštinske službe će se angažovati u daljem radu, radi otklanjanja posljedica od elementarne nepogode izazvane poplavom, da bi se život stanovnika koji su poplavljeni normalizovao”, izjavio je Mujagić, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Opštine Sjenica.

Poplava u Sjenici, foto: Irfan Ličina

U zaštiti, spađavanju u pružanju pomoći stanovništvu Sjenice, pored javnih preduzeća u ustanova čiji je osnivač lokalna smouprva, sa ljudstvom i mehanozacijom učestvovali su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, veliki broj građana i privrednika Sjenice.

Nevreme, praćeno velikom količinm padavina, koje je od 17. do 19. januara zahvatilo opštinu Sjenica izazvalo je velike probleme za stanovnike i sam grad.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: