26 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

U Skupštini Crne Gore “Cvijet Srebrenice” nosi dio vlasti i opozicije

Bošnjačka stranka predložila je da se na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore nađe Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, što je prihvaćeno većinom glasova poslanika.

Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, prihvaćen je većinom glasova poslanika, a ovakav prijedlog su glasala 42 poslanika.

“Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca”, kazao je šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

On je naglasio da ovo inicijativa nije usmjerena ni protiv jednog naroda, već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću.

“Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region”, poručio je Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju za ovaj prijedlog odluke.

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su danas prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama i “Cvijet Srebrenice”, neslužbeni simbol genocida u Srebrenici koji se dogodio u Bosni i Hercegovini 1995. godine.

Izvor: AA

Foto: Skupština crne Gore,

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: