19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

U Skupštini Srbije sutra komemoracija Zukorliću, obraća se Vučić

Za sutra je najavljen komemorativni skup Muameru Zukorliću u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a najavljeno je obraćanje predsjednika Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića.

Ivica Dačić

Komemoraciju bivšem potpredsjedniku Skupštine Srbije danas je najavio Ivica Dačić.

Prije toga, Jahja Fehratović iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) se obratio na zasijedanju, te u ime porodice Zukorlić i u svoje lično ime zahvalio na podršci kolegama iz Narodne skupštine Republike Srbije koji su prethodnih dana upućivali saučešće.

Jahja Fehratović

“Politika koja nas je i dovela ovdje bila je misija i vizija našeg rahmetli predsednikaTo je politika u kojoj je opšta dobrobit za sve građane Republike Srbije, opšta dobrobit za sve narode i opšta dobrobit za cijeli Balkan i region”, rekao je on.

Pored zahvalnosti svima, institucijama predstavničke i izvršne vlasti, Fehratović se zahvalio posebno pripadnicima srpskog naroda koji su, kako je, na svaki mogući način iskazali poštovanje rahmetli akademiku muftiji Muameru Zukorliću.

Kao što je rekao naš predsjednik Usame Zukorlić, “za muftijom su plakali ne samo Bošnjaci već i Srbi. Muftija Zukorlić je doprineo tome da i mi Bošnjaci koji živimo u Republici Srbiji, kao njeni građani, počnemo iznova menjati svoje stavove u pogledu naše zajedničke države. Počinjemo izgrađivati jedan odnos koji je u potpunosti usmeren na to da jedino na način razgradnje svih strahova, stereotipa, svega što je prethodnih decenija opterećivalo te odnose možemo zajedno izgraditi našu zemlju i zajedno ići putem prosperiteta”, poručio je Fehratović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: