Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

U Srbiji danas ukupno 303 slučaja COVID-19, 27 osoba u bolnici

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da su u našoj zemlji danas, do 15 sati, registrovana ukupno 303 slučaja zaraze COVID 19.

U odnosu na juče broj oboljelih od koronavirusa je povećan za 54, što je do sada najveći broj novih slučajeva u jendim danu.

Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakao da su od posljednjeg izveštaja testirani uzorci 94 osobe, od kojih su 54 uzorka pozitivna, a 40 je negativno na novi koronavirus.

On je naveo da je od 54 potvrđena slučaja, 27 osoba hospitalizovano, dok se preostalih 27 nalazi u kućnim uslovima.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak, kako je dodao, do danas je testirano ukupno 916 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

– U pritvoru 75 lica zbog kršenja mjera samoizolacije

Državni sekretar Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije Radomir Ilić saopštio je danas da se u ovom momentu, zbog kršenja mera samoizolacije, u pritvoru nalazi 75 osoba.

Ilić je naveo da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde obezbjedila tri posebna objekta u okviru Uprave u kojima su smještena lica koja prekrše mjere samoizolacije, uz napomenu da se oni nalaze u Vršcu, Požarevcu i Pirotu.

Državni sekretar je precizirao da je u Vršcu smešteno 43 lica koja su prekršila meru samoizolacije, u Pirotu 17, dok se u Požarevcu nalazi njih 15.

On je istakao da su protiv većine njih već podneti optužni akti, kao i da će suđenja početi za nekoliko dana, uz podsećanje na to da je Ministarstvo pravde, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, izradilo poseban plan za organizaciju tih suđenja kako nikome ne bi bilo ugroženo zdravlje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: