Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

U Srbiji se od četvrtka ukida vanredno stanje i policijski sat, izbori 14. ili 21. juna

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će vanredno stanje i policijski sat biti ukinuto od četvrtka. On je gostujući na TV Pink izjavio da će izbori u Srbiji biti održani 14. ili 21. juna.

Vučiće je naveo da su bila potrebna dva uslova kako bi bilo ukinuto vanredno stanje: da sedam dana manje od 5 odsto testiranih bude zaraženo i da ima značajno manje ljudi na respiratorima.

“Sutra će Vlada i premijerka, a i ja kao predsednik dobiti obrazloženo mišljenje Ministarstva odbrane, kako to ide po proceduri, zatim ćemo imati zaključak Vlade sa potpisima Ane Brnabić i mojim, zatim idemo u skupštinu na ukidanje vanrednog stanja u sredu, na Đurđevdan. Ako odmah bude u Službenom glasniku, u četvrtak više nemamo policijski čas”, rekao je Vučić, prenosi Javni medijski servis RTS i podvlači da se sa ukidanjem vanrednog stanja ukida i policijski sat, kao i angažman vojske u civilne svrhe.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se sa vanrednog stanja prelazi na vanredne mjere – umesto zabrane kretanja, biće izbegavanje kontakata, ostaće zabrana javnog okupljanja, zabrana rada škola.

Zbog pandemije korona virusa, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je 15. marta vanredno stanje u Srbiji. Dva dana kasnije uveden je policijski sat.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: