25 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Priboj Srbija

U Trebinju uhapšen Igor Avramović, osumnjičeni za ubistvo Ervina Ćelahmetovića iz Priboja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike srpske, danas su na području Trebinja lišili slobode osobu Igor Avramović, rođenu 19. 9. 1995. godine u Priboju, Republika Srbija, koja se tereti za teško ubistvo u Priboju.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e i MUP-a Republike srpske locirali su navedenu osobu na području Trebinja nakon čega je lišena slobode, saopštila je SIPA.

Za navedenom osobom NCB Interpol Beograd raspisao je međunarodnu crvenu Interpolovu potjernicu, jer se sumnjiči da je 21. 5. 2023. godine u Priboju u Republici Srbiji izvršila krivično djelo „Teško ubistvo“, propisano Krivičnim zakonom Republike Srbije, a skrivala se od krivičnog gonjenja na području Bosne i Hercegovine.

Osoba je lišena slobode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sumnja se da je Igor Avramović u jednom ugistiteljskom objektu u Priboju prišao Ervinu Ćelahmtoviću (35) i usmrtio ga, zadavši mu više udaraca u glavu”.

Zbog sumnje da su pomoglu Igoru da pobjegne Viši sud u Užicu je odredio pritvor do 30 dana njegovom ocu penzionisanom polivajcu, djevojci i jednom rođaku, također oboje akttivni pripadnici MUP-a Srbije.

MUP Srbije je saopštio da je uhapšeni I.A. policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo i da su u njegovom hapšenju učestvovali pripadnici Sektora unutrašnju kontrole.

U saopštenju MUP-a Srbije, po treći put, se navodi da se sumnja da je ubijeni Ervin od yadobijenih udaraca udario glavom o šank i da je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Priboju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: