23 Aprila, 2024
Aktuelno Kultura Tutin

U Tutinu će biti održano prvo takmičenje u besjedništvu

Narodna biblioteka “Dr. Ejup Mušović” u Tutinu organizuje takmičenje u  besjedništvu  za srednjoškolce i studente.

Direktor tutinske biblioteke Vahid Demirović je saopštio  da prijavljivanje počinje od 06. i trajat će do 26. novembara 2020. a prijave se možu vršiti u kancelariji direktora biblioteke radnim danima, od 9 do 14 sati.
“Takmičari će govoriti dvije besjede i to jednu zadatu besjedu, koju će dobiti prilikom prijavljivanja i drugu besjedu  po slobodnom izboru učesnika, što znači da besjeda može biti od bilo kog autora, te da tretira bilo koju temu; može biti i autorska, a dužina trajanja ove besjede je do o tri minute”, rekao je direktor i objasnio ostale uslove konkursa.

Uslov je da kandidat za takmičenje ima prebivalište u opštini Tutin i ima od 14 do 25 godina.

Prijave se mogu vršiti lično u prostorijama biblioteke, putem telefona 0637040177 ili putem imejla ejup.musovic.bib@gmail.comvahid.de@live.com. a prilikom prijavljivanja, takmičar će ostaviti podatke o sebi: ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona i imejl; naziv srednje škole koju pohađa, odnosno fakulteta na kojem studira.

Kandidati su dužni da  potvrde svoje učešće na Smotri besjedništva dva dana prije održavanja takmičar će besjede govoriti napamet, a kriteriji po kojima će se odlučivati o najboljima su: forma i stil besjede, pravilnost govora, sposobnost ubjeđivanja, te ukupan utisak, a pobjednike su obezbeđene i nagrade.

U zavisnosti od uslova pandemije takmičenje će se održati u decembru ove godine.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: