20 Aprila, 2024
Aktuelno Tutin Zdravlje

U Tutinu nestabilna epidemiološka situacija

U prvih peta dana ove godine u tutinskoj opštini registrovano je 20 pozitivnih pacijenata i prvi “korona presjek” pokazuje da je epidemiološka u ovoj opštini nestabilna, ocjenjuju iz Doma zdravlja u Tutinu.

Prema posljednjim podacima iz tutinskog Doma zdravlja, korona virus ne jenjava, sve je više testiranih ali i pozitivnih pacijenata.

 

“Podaci koje dobijamo nam pokazuju da se broj  pacijenata koji se javljaju u covid ambulantu svakodnevno povećava, trenutno i najčešće se rade antigen testovi koji nam govore da je za nedjelju dana bilo 20 covid pozitivnih pacijenata, što je u ovom trenutku zabrinjavajuće. Povećava se i broj pacijenata sa dijagnostikovanom pneumonijom (upalom pluća) što je iziskivalo transport istih pacijenata u Opštu bolnicu Novi Pazar”  rekla je portparol te zdravstvene ustanove Azra Dreković.

Ona je uputila apel građanima da se, kako je neglasila, nipošto ne liječe kod kuće, već da se s privim simptomima jave u covid ambulantu gdje će dobiti adekvatan pregled i po potrebi terapiju.

“Ono što je nepohodno u ovom trenutku jeste poštovanje preventivnih mjera zaštite koje su do sada u mnogome pomogle da se očuva zdrastveni sistem.” poručili su iz tutinskog Doma zdravlja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: