26 Aprila, 2024
Aktuelno Tutin Zanimljivosti

U Tutinu održan festival ženskog prijateljstva “Solidarnost iznad svega”

U Tutinu održan sedmi festival ženskog prijateljstva pod sloganom “Solidarnost iznad svega”, u organizaciji NVO “Impuls”. Festival je okupio oko 40 žena iz regiona , koje su poslale jasnu poruku da “samo jaka i hrabra žena može i mora biti solidarna”.

Festival ženskog prijateljstva, aktivizma, umjetnosti i solidarnosti, održan je u protekla tri dana, uz slogan “solidarnost je iznad svega”.
Predstavnice NVO Impuls, Sara Šaljić je zadovoljna kako je festival prošao obizirom na to, kako je podvukla, u kakvim je uslovima održan.
“Ono što je bilo jako važno jeste da čujemo da dijelimo neke zajedniče borbe, da se susrećemo sa istim ili sličnim izazovima. Ovim su sve žene pokazale hrabrost i inspiraciju da nastave svoju borbu” objasnila je ona i istakla poruku ” da su Tutinci i Tutinke važne, da je njihovo mentalno zdravlje važno, te da uvijek postoji neko ko misli i daje sve od sebe da svima nama bude bolje”.
Osnovni utisak ostalih učesnica je da je solidarnost jako bitna, a definicija feminizma je upravo solidarnost na djelu.

Zaključak među ženama je da je i ove godine festival nadmašio sebe i da je Tutin mjesto solidarnosti, zašta je kako kažu zaslužna NVO Impuls.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: