20 Aprila, 2024
Aktuelno Ekonomija Tutin

U Tutinu osam poslodavaca dobilo subvencije za zapošljavanje

U okviru projekta “Održive zajednice u Sandžaku-od mjere do karijere” za 8 poslodavaca iz Tutina, učesnika pomenutog projekata, uručeni su ugovori o dodjeli subvencija u vrijednosti od 1500 eura.

Projekat “Održive zajednice u Sandžaku- od mjere ko karijere” usmjeren je na povećanje zaposlenosti povratnika prema sporazumu o readmisiji, Roma i drugih teže zapošljivih kategorija. Cilj projekta je povećanje zaposlenja i zaposlenosti ciljnih grupa jačanjem kapaciteta lokalnih struktura, kao i umrežavanjem na lokalnom i regionalnom nivou.
Ugovore sa poslodavcima, potpisala je Opština Tutin, a osam preduzetnika je dobilo subvencije za zapošljavanje.

Predsjednik opštine Salih Hot je rekao da je ovaj projekat od velikog značaja” Za Tutin ovo predstavlja značajan napredak u samozapošljavanju naših sugrađana. Trudimo se da sličnim projektima što više pomognemo stanovništvu koje je usled posledica izazvanim covid 19 krizom izuzetno finansijski pogođeno. Ovo je projekat koji je prije svega predviđen za ranjive kategorije naše zajednice. Mi kao lokalna samoupra bićemo uključeni u relizaciji i pomoći svih projekata” poručio je Hot.

Partneri na ovom projektu ističu zadovoljstvo što je postao regionalnog karaktera, kroz koji su organizovali obuke gde su mladi imali priliku da nauče mnogo toga; te da su zadovoljni sa saradnjom opštine Tutin.

“Ovo je drugi projekat koji mi radimo sa opštinom Tutin, projekat je odličan i uzavršnoj je fazi. Želimo da nastavimo u ovom pravcu, opština Tutin je odličan partner i smatram da ćemo zajedno za Regionalnom razvojnom agencijom “Seda”, opštinom Tutin, Novim Pazarom i Sjenicom, ovdje donijeti mnogo novca, novih projekata i time uraditi korisne stvari . rekao je Miodrag Nedeljković, direktor IDC-a

 Projekat realizuje Grad Novi Pazar u saradnji sa opštinom Tutin, IDC-om, Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet Sandžak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: