27 Februara, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

U vezi ubistva Destanovića uhapšene tri osobe, jedna u bjekstvu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E. Dž. (19) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu i E. H. (40) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Rahmetli Nusret Destanović (27)

Kako se sumnja E. Dž. je zajedno sa S. Z. (27), za kojim policija intenzivno traga, 8. februara, ove godine, nanio smrtne povrede oštrim predmetom dvadesetosmogodišnjem muškarcu iz Tutina, a njegovo tijelo bacili u napušteni bunar u selu Međugorje u okolini Sjenice, saopšteno je sinoć iz PU Novi Pazar.

Iz policije navode da se E. H. se sumnjiči da je omogućio S. Z. boravak u svojoj kući nakon izvršenog krivičnog djela.

Policija je, po nalogu tužilaštava, uhapsila i R. H. (27) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, njima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Nusret Destanović (27) iz Đerekara na Pešteru nestao je u četrtak naveče, a nakon potrage njegovo tijelo je jučer pronađeno u selu u napuštenom bunaru u selu Međugor, dok su voziloi dokumenta pronađena u Novom Pazaru.

Dženaza Destanovića biće obavljena danas sa ikindije namaza u selu Đerekare (Tutin).

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: