19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija Turska

Učenici Medicinske škole u Novom Pazaru prikupili finansijsku pomoć za Tursku

Učenici Medicinske škole “Dva heroja” iz Novog Pazara prikupili su i proslijedili novčana sredstva za pomoć ugroženima od posljedica razornog zemljotresa u Turskoj.

Za samo dva dana koliko je akcija trajala prikupljeno je preko 500 eura, a predstavnici škole ističu da su veoma ponosni što su ovu akciju inicirali sami učenici i sproveli je preko djačkog parlamenta.

Preko 500 eura pomoći šalju iz Medicinske škole

Sav prihod od ove akcije učenici su uputili preko humanitarne organizacije “Put sredine”, koja će ova sredstva preusmjeriti ugroženim područjima.

Učenici – volonteri i humanitarci za primjer

Kako ističu, djaci ove škole su već prvih dana zemljotresa u Turskoj samoinicijativno volontirali nakon školskih časova u prikupljanju i sortitranju garderobe, a i sami su donirali odjeću, ćebad i konzerviranu hranu.

Nakon časova pomagali i u pakovanju robe za Tursku

Dodaje da je ovo samo nastavak prakse kroz koju su učenici Medicinske škole, kojih u 24 odjeljanja ima oko 600, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagali u ovakvim i sličnim situacijama, te da učenički parlament planira nastavak različitih humanitarnih aktivnosti.

Položili ispit humanosti

Kako naglašavaju učenici ove škole, veliko razumjevanje imaju od direktorke škole i profesora za sve aktivnosti koje sprovode, te poručuju da je ovakav gest slanja pomoći samo još jedan pokazatelj zdravog odgoja i porodične atmosfere koja krasi školu “Dva heroja”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: