Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Udruženi sindikati Srbije: Cijene su povećane, hitno povećati minimalac

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozvali su Vladu Srbije u tehničkom mandatu da hitno, do kraja maja značajno poveća minimalnu cijenu rada za drugu polovinu 2022. godine, jer je zbog svakodnevnog porasta cijena osnovnih životnih namirnica, energenata i režija, ugrožena egzistencija radnika i njihovih porodica, navode iz udruženja.

“Ovo isključivo zahtjevamo od Vlade Srbije i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, jer od takozvanih reprezentativnih sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu (SES) ne očekujemo ništa, budući da se oni ništa ne pitaju i da su od države kroz SES plaćeni statisti za davanje legitimiteta pred Medjunarodnom organizacijom rada (MOR) da u Srbiji postoji socijalni dijalog, što je godinama unazad jedna velika laž i obmana”,  ocjenjuju u saopštenju.

Ovaj sindikat je naveo da od Unije poslodavaca takodjer ne očekuju ništa jer, kako su istakli “njima je uvek malo i oni bi uvek više profita, bez obzira na posledice po radnike koji im prave taj profit”.

Sindikat “Sloga” je dodao da se na svakom koraku vidi da se ne može preživjeti od sadašnjeg minimalca, da se pojačava nezadovoljstvo i da je se može očekivato “ozbiljan haos i socijalni bunt” u narednom periodu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: