20 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

SDA Sandžaka predala listu na Dan nezavisnosti BiH, na izbore nastupa sa sloganom “Sloboda, Demokratija, Autonomija”

SDA Sandžaka je danas, simbilično, 1. marta, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine predala Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) svoju izbornu listu “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin” za predstojeće parlamentarne izbore, saopšteno je iz te bošnjačke stranke.

Kako je navedeno listu od 45 kandidata svojim potpisom je podržalo više od sedam hiljada birača, a nastupiće sa sloganom “Sloboda, Demokratija, Autonomija”.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je nosialc te liste, je rekao da SDA Sandžaka ima jasan cilj i program, a da je na prvom mjestu reforma političkog sistema, što znači suštinsku decentralizaciju po standardima EU u ekonomskom i političkom smislu i da Sandžak bude jedna od izbornih jedinica.

On je kazao da je jedan od glavnih ciljeva izbornog programa “Bosna i Hercegovina, kao jedinstvena, suverena država ravnopravnih građana i naroda”.

“Iz tih razloga smo izabrali upravo današnji dan, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine da predamo izbornu listu u čije prioritete smo stavili regionalnu saradnju”, izjavio je Ugljanin.

RIK je do sada proglasio 11 izbornih lista za učešće na parlamentarnim izborima.

Kako je SNews ranije objavio prvi na listi “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin” je Enis Imamović.

Foto: SDA Sandžaka

Povezane vijesti

%d bloggers like this: